مونتاژ برد الکترونیکی smd

مونتاژ smd چیست؟

مونتاژ برد های الکترونیکی به روش نصب سطحی یکی از دو روش مرسوم در صنعت الکترونیک است. قطعات نصب سطحی به دلیل اشغال فضای کمتر، امکان استفاده از دو طرف مدار چاپی و امکان تولید در مقیاس های بسیار کوچک، از محبوبیت و کاربرد بسیار بالایی برخور دارند.
از لحاظ سرعت تولید برد در مقایسه با روش دیپ، مونتاژ SMD از سرعت بسیار بالایی برخوردار است. البته همچنان در صنعت الکترونیک قطعات دیپ و یا بردهایی از ترکیب دیپ و SMD کاربرد های فراوانی دارند.
در این مقاله قرار است نحوه مونتاژ به روش نصب سطحی را توضیح دهیم.

تجهیزات مونتاژ smd

تجهیزات مونتاژ smd

در تکنولوژی نصب سطحی به دلیل مقیاس بسیار کوچک قطعات این امکان وجود دارد که تعداد لایه ها در یک برد تا حتی عدد ۲۰ قابل دستیابی باشد. این امکان در چند دهه اخیر باعث پیچیده تر شدن و پیشرفته تر شدن بردهای الکترونیکی شده است. این پیچیدگی همراه با خود حساسیت بالایی را هم به همراه دارد.
به همین دلیل است که در فرایند تولید بردهای با تکنولوژی نصب سطحی استاندارد های بسیار دقیقی وجود دارند. در فرایند تولید برد های الکترونیکی SMD با حساسیت های بالا، حتی الکتریسیته ساکن هم تاثیر گذار است، به همین دلیل است که سر تا سر خط تولید و فضای مونتاژ قطعات SMD اتصال به چاه ارت وجود دارد و حتی دستگاه های خط مونتاژ از نول استفاده نمی کنند.

جهت سفارش واردات قطعات الکترونیک با شرکت رویال صنعت سامانه تماس بگیرید.

مونتاژ برد smd با دستگاه

مونتاژ برد های با تکنولوژی نصب سطحی به دلیل حساسیت های موجود باید با دستگاه های مخصوص انجام شود.
فرایند مونتاژ بردهای الکترونیکی به روش نصب سطحی به صورت زیر است:

مونتاژ برد smd با دستگاه

ابتدا برد های مدار چاپی وارد دستگاه پرینت قلع می شوند. این دستگاه وظیفه چاپ خمیر قلع را بر روی پد های مدار چاپی بر عهده دارد. خمیر قلع ترکیبی از سرب و قلع است که بصورت نرم و خمیری تولید می شود تا اتصال بین مدار چاپی و قطعه را برقرار کند.
در این مرحله دستگاه پرینت قلع از یک شابلون استفاده می کند. شابلون مورد نظر دارای سوراخ هایی طبق پد های مدار چاپی است و هنگامی که تیغه های پرینتر با خمیر قلع از روی سوراخ های رد می شود لایه از خمیر قلع بر روی پد ها قرار می گیرد.

مراحل مونتاژ برد smd

پس از دستگاه پرینت قلع، برد وارد دستگاه جای گذاری قطعات می شود. پیچیده ترین مرحله مونتاژ برد های الکترونیکی،مرحله جای گذاری قطعات است. در این مرحله ابتدا قطعات بر روی فیدر ها شارژ می شوند.
سپس از فایل آلتیوم مدار، یک خروجی برای دستگاه جای گذاری قطعات می‌گیریم. سپس فاکتورهای لازم برای قطعات مختلف را در دستگاه جای گذاری تنظیم می کنیم.

پس از خروج برد از دستگاه جای گذاری قطعات اولین چک چشمی توسط اپراتور انجام می شود.

در مرحله بعد برد وارد کوره می شود تا خمیر قلع ذوب شده و اتصال محکمی بین پد و قطعه برقرار شود.

اهمیت این مرحله از این جهت است که کیفیت اتصال قطعات با ، مستقیما با عملکرد برد در ارتباط است.

مونتاژ برد smd

جدا از کیفیت خمیر قلع ، نحوه ذوب شدن آن هم در کیفیت اتصال به شدت تاثیر دارد. دستگاه کوره شامل بخش های مختلفی است که هر بخش به صورت جداگانه قابلیت تنظیم دارد و هر خمیر قلع دارای یک نمودار دمایی است. برای آنکه به بهترین کیفیت اتصال بتوان دستیافت باید نمودار دمایی قلع را با محدودیت هایی که ممکن است قطعات داشته باشند در نظر گرفت و بخش های مختلف کوره را تنظیم کرد.
پس از بیرون آمدن برد از کوره ،فرایند مونتاژ برد به پایان میرسد.
در این مرحله باید از درستی مونتاژ قطعات و سالم بودن اتصالشان اطمینان حاصل کرد. برای این کار دو روش چک چشمی و چک با دستگاه وجود دارد.
چک چشمی توسط اپراتور انجام می شود و احتمال خطا در آن وجود دارد. برای کاهش احتمال خطا در مرحله بازرسی برد بهتر است از دستگاه های مخصوص این کار استفاده شود.
دستگاه AOI
این دستگاه با استفاده از دوربین های با کیفیت و پردازش تصویر وظیفه بررسی جای گذاری درست قطعات،جهت،شناسایی قطعات دارای نوشته،کیفیت قلع و عدم وجود قطعه یا قلع را برعهده دارد.

دستگاه AOI

جهت سفارش مونتاژ و تولید برد الکترونیکی smd از شرکت رویال صنعت سامانه مشاوره بگیرید.

مونتاژ دستی قطعات نصب سطحی

عموما قطعات SMD به دلیل حساسیت های موجود و مقیاس کوچکشان، با ماشین مونتاژ می شوند ، اما در شرایطی مانند کم بودن تعداد قطعه مجبور به مونتاژ دستی قطعات می شویم. در مونتاژ دستی قطعات باید نکاتی را رعایت کنید:

  1. انتخاب ابزار مناسب: برای مونتاژ دستی از پنس استفاده می شود. نکته مهم این است که با توجه به سایز قطعات باید پنس خود را انتخاب کنید. هر چه قطعات ریزتر، نوک پنس تیزتر
  2. تمرکز بسیار بالا: از آنجایی که معمولا طراحی برد های SMD در مقیاس کوچک است، مونتاژ قطعات با دست به تمرکز بسیار بالایی نیاز دارد. علاوه بر جای گذاری درست قطعه، نباید قطعاتی که قبلا جای گذاری شده اند تکان بخورند.
  3. لوپ : مونتاژ قطعات بسیار زیر نیاز مند ابزار بزرگنمایی است. بهترین ابزار در این زمینه لوپ های دوچشمی هستند.

بیشتر بخوانید: قیمت مونتاژ smd

مونتاژ دستی قطعات نصب سطحی

سفارش مونتاژ SMD

یکی از خدمات شرکت رویال صنعت سامانه مونتاژ قطعات نصب سطحی با بروز ترین دستگاه ها در فضای اتاق تمییز کلاس c است.
شرکت رویال صنعت سامانه با توجه به قابلیت های گروه الکترونیک و بازرگانی خود قادر به انجام کامل فرایند مهندسی معکوس، تولید و طراحی یک مجموعه الکترونیکی است.

با این حال اگر شما قطعات و برد مدارچاپی خود را تهیه کرده اید میتوانید از خدمات خط مونتاژ شرکت رویال صنعت سامانه استفاده نمایید.

سوالات متداول

از لحاظ سرعت تولید برد در مقایسه با روش دیپ، مونتاژ SMD از سرعت بسیار بالایی برخوردار است. البته همچنان در صنعت الکترونیک قطعات دیپ و یا بردهایی از ترکیب دیپ و SMD کاربرد های فراوانی دارند.

عموما قطعات SMD به دلیل حساسیت های موجود و مقیاس کوچکشان، با ماشین مونتاژ می شوند ، اما در شرایطی مانند کم بودن تعداد قطعه مجبور به مونتاژ دستی قطعات می شویم.

یکی از خدمات شرکت رویال صنعت سامانه مونتاژ قطعات نصب سطحی با بروز ترین دستگاه ها در فضای اتاق تمییز کلاس c است.

برای دریافت مشاوره و پاسخ سوالات خود فرم زیر راپر کنید.
مشاورین ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.