طراحی برد الکترونیکی

چگونه برد الکترونیکی طراحی کنیم؟

چرخه تولید برد الکترونیکی از مفهوم شروع می شود یعنی خواسته ما از عملکرد برد الکترونیکی چه چیزی است.
ابتدا به صورت دستی بخش به بخش برد را طراحی میکنیم مانند پردازش ورودی تغذیه و … . هر کدام از این بخش ها نیز می توانند از زیر مجموعه هایی تشکیل شده باشند. بعد از طراحی، قسمت ها را در کنار هم قرار می دهیم و شماتیک کار ما به دست می آید. تا این مرحله ایده و مفهوم پروژه مشخص شده است.
در این مرحله ما باید در نرم افزار آلتیوم پروژه خود را مستند کنیم و اطلاعات را وارد نرم افزار می کنیم و سند شماتیک را تشکیل می دهیم در سند شماتیک از نماد های قطعات الکترونیکی استفاده می کنیم بطور مثال آی سی ها، رگولاتور ها، سلف ها، مقاومت ها و خازن ها و تمامی قطعات را وارد می کنیم.

طراحی برد الکترونیکی

مراحل طراحی برد الکترونیکی

شماتیک برد الکترونیکی

یک سری نماد ها بطور پیش فرض در کتابخانه های نرم افزار وجود دارد اما یک سری نماد ها نیز در کتابخانه ها وجود ندارند. یکی از کار های مهم ساخت کتابخانه در این نرم افزار است که با توجه به اطلاعات دقیق دیتا شیت، شما کتابخانه را تشکیل می دهید. پس از تشکیل کتابخانه شما می توانید از این نماد در شماتیک برد خود استفاده کنید. وقتی که تمام قطعات با روش های درست و اصولی جای گذاری شد، کار پیاده سازی شماتیک به پایان رسیده است و باید حتما سند خود را کامپایل کنید.

بیشتر بخوانید : نقشه خوانی برد الکترونیکی

هر سندی که در آلتیوم ساخته می شود شامل چندین برگه در یک پوشه می شود که هر کدام از این برگه ها جداگانه می توانند به عنوان یک سند آلتیومی شناخته شوند تمامی این برگه ها در کنار یکدیگر سند مجتمع پروژه ما را تشکیل می دهند.این سند مجتمع شامل برگه های شماتیک ، PCB، کتابخانه شماتیک ، کتابخانه PCB است. در داخل کشور بیشتر تک برگه ها مرسوم هستند اما در خارج از کشور برای انجام پروژه ها سند مجتمع را نیاز دارند.
بعد از اینکه شماتیک کامپایل شد شما این سند رابه سند PCB تبدیل می کنید. تمامی قطعات و ارتباطات به سند PCB انتقال پیدا میکند
در فایل PCB بیشتر موضوع جای گذاری قطعات و اندازه برد مطرح است بطور مثال سیستم پردازشی باید در وسط برد باشد به دلیل وارد شدن تنش کمتر به سیستم پردازش
بعد از بحث جای گذاری باید به مبحث ارتباطات و ترکینگ بپردازیم که البته باید طوری قطعات جای گذاری شوند تا ترکینگ راحت تری را داشته باشید.

مراحل طراحی برد الکترونیکی

ترکینگ در التیوم

این موضوع را هم باید در نظر بگیرید که موفقیت در این مراحل نیازمند تجربه است و هر چقدر تجربه شما بیشتر باشد موفقیت شما در این مراحل بیشتر خواهد بود.
در خود نرم افزار آلتیوم ابزاری تعبیه شده است برای جای گذاری خودکار قطعات که پیشنهاد نمیشود که از این ویژگی استفاده کنید.
ترکینگ براساس مسائلی مانند تعداد لایه فرکانس برد بودن یا نبودن بخش هایی مانند پردازش، ورودی و قوانین دیگر باید انجام شود.
مانند نماد ها در فایل شماتیک در فایل PCB فوت پرینت ها وجود دارند و مسلما تمامی قطعات فوت پرینتشان تعریف نشدند و باید در کتابخانه PCB این فوت پرینت ها تعریف شود.

مراحل طراحی برد الکترونیکی

جهت سفارش طراحی برد الکترونیکی از شرکت رویال صنعت سامانه مشاوره بگیرید.

استانداردهای طراحی برد الکترونیکی

استانداردهای IPC : IPC یک انجمن تجاری است که هدف آن استاندارد سازی الزامات مونتاژ و تولید تجهیزات و مجموعه های الکترونیکی است. IPC توسط موسسه ملی استاندارد آمریکا به عنوان یک سازمان توسعه دهنده استاندارد تایید شده است و در سطح جهانی به دلیل استاندارد های خود شناخته شده است. استاندارد IPC شامل موضوعاتی مانند طراحی مدار ، تولید مدار چاپی ‌، مونتاژ ، عملکرد و بازرسی و تمام مراحل و موارد موجود در تولید یک مجموعه الکترونیکی می باشد. 

  • فرایند DFM

DFM یک فرایند تنظیم PCB درحین طراحی است که باعث کاهش مشکلات اهتمالی در مراحل ساخت و مونتاژ PCB می شود. این فرایند مواردی مانند چیدمان قطعات ، جهت قطعات ، روش مونتاژ و ترکینگ را مورد بررسی قرار می دهد.

سفارش طراحی برد الکترونیکی

شرکت رویال صنعت سامانه ۱۴ سال سابقه در طراحی، تعمیر و مهندسی معکوس برد های الکترونیکی در صنایع حساس کشور دارد. برای سفارش در شرکت رویال صنعت سامانه آماده همکاری با شما عزیزان هستیم. در صورتی که نیاز به مشاوره و راهنمایی در این زمینه دارید، می‌توانید با ما تماس بگیرید تا همکاران ما پاسخ‌گوی سؤالات شما در این زمینه باشند.

روش های ساخت برد الکترونیکی را در این مقاله بخوانید.

سوالات متداول

استانداردهای IPC : IPC یک انجمن تجاری است که هدف آن استاندارد سازی الزامات مونتاژ و تولید تجهیزات و مجموعه های الکترونیکی است.
فرایند DFM: یک فرایند تنظیم PCB درحین طراحی است که باعث کاهش مشکلات اهتمالی در مراحل ساخت و مونتاژ PCB می شود.

نرم افزار های بسیار زیادی در این حوزه وجود دارند با کاربرد ها و قابلیت متفاوت اما معروف ترین این نرم افزار ها نرم افزار التیوم است که در بین طراحان مدار الکترونیکی بیشترین استفاده را دارد.

مونتاژ بردهای الکترونیکی، واردات قطعات الکترونیکی، تعمیرات برد الکترونیکی جزئی از خدمات این شرکت می باشد و مفتخريم به اطلاع برسانیم که گروه مهندسی الکترونیک و مکانیک شرکت در زمینه مهندسی معکوس بردهای الکترونیکی و استخراج تكنولوژي ساخت براي انواع قطعات را براي شما به ارمغان خواهيم آورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره و پاسخ سوالات خود فرم زیر راپر کنید.
مشاورین ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.