تست قطعات الکترونیکی

دسته بندی قطعات الکترونیکی روی برد

قطعات الکترونیکی نقش مهمی در توسعه صنعت دارند. انواع مختلفی از قطعات الکترونیکی وجود دارد، و این قطعات به سمت کوچک سازی و تراشه های در حال توسعه هستند. در تولید، تحقیقات علمی، کاربرد و بازیافت قطعات الکترونیکی، طبقه بندی یک وظیفه اساسی بسیار مهم است. به همین دلیل بر اساس شکل و عملکرد قطعات الکترونیکی دسته بندی های مختلفی وجود دارد که در مقاله شناخت قطعات الکترونیکی روی برد می توانید بخوانید.

تست قطعات الکترونیکی

تست قطعات الکترونیکی با مولتی متر

تست خازن با مولتی متر:

  • ابتدا از قطع بودن مدار از منبع تغذیه مطمئن می شوید. اگر خازن در مدار AC استفاده می شود، مولتی متر را برای اندازه گیری ولتاژ AC تنظیم کنید. اگر در مدار DC استفاده می شود، مولتی متر را برای اندازه گیری ولتاژ DC تنظیم کنید.
  • خازن را به صورت چشمی بررسی کنید. اگر نشتی، ترک، برآمدگی یا سایر علائم خرابی مشهود است، خازن را تعویض کنید.
  • مولتی متر را روی حالت اندازه گیری ظرفیت بچرخانید.

برای اندازه گیری صحیح، خازن باید از مدار خارج شود. خازن را با توجه به توضیحات زیر تخلیه کنید.

خازن های بسیار کوچک را می توان با پل زدن هر دو سیم با یک پیچ راننده تخلیه کرد. راه بهتر برای انجام آن تخلیه خازن از طریق بار است. در این حالت کابل های تمساح و یک مقاومت این کار را انجام می دهند.

توجه: برخی از مولتی مترها حالت نسبی (REL) ارائه می دهند. هنگام اندازه‌گیری مقادیر ظرفیت خازنی پایین، می‌توان از حالت نسبی برای حذف ظرفیت لیدهای آزمایش استفاده کرد. برای قرار دادن یک مولتی متر در حالت نسبی برای ظرفیت خازن، پروب ها را باز بگذارید و دکمه REL را فشار دهید. این مقدار ظرفیت خازنی باقیمانده لیدهای آزمایش را حذف می کند.

پروب ها را به پایانه های خازن وصل کنید. کابل های تست را برای چند ثانیه متصل نگه دارید تا مولتی متر به طور خودکار محدوده مناسب را انتخاب کند.

اندازه گیری نمایش داده شده را بخوانید. اگر مقدار خازن در محدوده اندازه گیری باشد، مولتی متر مقدار خازن را نمایش می دهد. اگر الف) مقدار ظرفیت خازن بالاتر از محدوده اندازه گیری باشد یا ب) خازن معیوب باشد، OL را نمایش می دهد.

تست قطعات الکترونیکی با مولتی متر

تست رله با مولتی متر:

یکی از ساده ترین راه ها برای تست رله است استفاده از مولتی متر است. رله را از مدار خارج کنید. مولتی متر را در حالت Resistance Measurement (اهم متر) قرار دهید. اگر یک مولتی متر محدوده دستی دارید، محدوده سنج را در حداقل محدوده (200Ω یا مقدار مشابه) قرار دهید.

پروب های مولتی متر را بردارید و آنها را از طریق پایانه های سیم پیچ به رله وصل کنید. برای یک سیم پیچ معمولی، مولتی متر باید بین 40 اهم تا 120 اهم بخواند. اگر سیم پیچ آسیب دیده باشد یعنی باز باشد، مولتی متر خارج از محدوده را نشان می دهد و باید رله را تعویض کنید.

آزمایش دیگری که می توانیم با مولتی متر انجام دهیم تداوم بین سه کنتاکت پرقدرت رله است. هنگامی که رله در حالت خاموش است، ترمینال COM باید به ترمینال معمولی بسته (NC) متصل شود. اما به محض اینکه رله را روشن می کنیم، ترمینال COM سوئیچ می کند و با ترمینال NO تماس برقرار می کند.

بنابراین، برای تست این موضوع، مولتی متر را در حالت بوق قرار دهید و در حالی که رله فعال نیست، پروب های مولتی متر را بین پایانه های COM و NC وصل کنید. در صورتی که تماس های رله سالم باشند، مولتی متر باید زنگ هشدار را روشن کند.

اکنون، رله را انرژی دهید و تداوم بین پایانه های COM و NO را تست کنید. اگر بوق در هر دو حالت فعال شود، رله سالم است. اما اگر هر آزمایشی ناموفق باشد، ممکن است رله معیوب باشد.

بیشتر بخوانید : آموزش تست قطعات الکترونیکی smd

تست رله با مولتی متر

جهت سفارش تولید برد الکترونیکی از شرکت رویال صنعت سامانه مشاوره بگیرید.

تست سلف با مولتی متر:

بهترین آزمایش برای بررسی اینکه آیا سلف سالم است یا نه، آزمایش مقاومت سلف با تنظیم مولتی متر روی اهم متر است.

با گرفتن مقاومت سلف می توان تشخیص داد که سلف سالم است یا نه.

ما این کار را با گرفتن پروب های مولتی متر و قرار دادن آنها در سراسر سرنخ های سلف انجام می دهیم. جهت گیری مهم نیست، زیرا مقاومت قطبی نیست.

سلف باید مقاومت بسیار کم را در سرتاسر پایانه های خود بخواند، فقط چند اهم. اگر سلف مقاومت بالایی را نشان دهد معیوب است و باید تعویض شود.

اگر مولتی متر از یک سلف مقاومت بسیار بسیار کوچک، کمتر از یک اهم (خیلی نزدیک به 0Ω) را می خواند، ممکن است نشانه کوتاه بودن آن باشد. سلف های عملکردی معمولاً چند اهم، بیشتر از 1Ω و معمولا کمتر از 10Ω ، مقاومت دارند . این یک محدوده سالم برای مقدار اندوکتانس است. خارج از این محدوده معمولاً نشانه معیوب بودن سلف است.

تست سلف با مولتی متر

تست فیوز با مولتی متر:

با گرفتن یک مولتی متر و قرار دادن آن در حالت تداوم(بوق) انجام می دهید. شما یک پروب را در یک سر فیوز و پروب دیگر را در انتهای دیگر قرار می دهید.

اگر مولتی متر بوق می دهد، به این معنی است که فیوز پیوسته است و بنابراین، فیوز خوب است. این به این دلیل است که پیوسته است، به این معنی که اتصال قطع نشده است.

اگر مولتی متر بوق نمی دهد و مقاومت زیادی نشان می دهد، به این معنی است که فیوز منفجر شده است. این به این دلیل است که کانکتور پیوسته نیست، به این معنی که خراب است و متصل نیست.

اگر مولتی متر شما حالت تداوم ندارد، می توانید فیوز را با اهم متر مولتی متر نیز بررسی کنید. مولتی متر را روی تنظیمات اهم متر قرار دهید و سرهای پروب را در دو سر فیوز قرار دهید. اگر عددی که دریافت می‌کنید بسیار کم است، چند اهم، آنگاه فیوز پیوسته و در نتیجه خوب است. اگر خوانش دریافت بسیار زیاد باشد، مانند مگا اهم، فیوز خراب است و در نتیجه باید تعویض شود.

تست فیوز با مولتی متر

سوالات متداول

بهترین آزمایش برای بررسی اینکه آیا سلف سالم است یا نه، آزمایش مقاومت سلف با تنظیم مولتی متر روی اهم متر است.
با گرفتن مقاومت سلف می توان تشخیص داد که سلف سالم است یا نه.

یکی از ساده ترین راه ها برای تست رله است استفاده از مولتی متر است.

شرکت رویال صنعت با اتکا به دفاتری که در کشورهای هنگ کنک، ترکیه و مالزی دارد، توانمندی واردات انواع قطعات الکترونیکی، برد های الکترونیکی، قطعات و مکانیزم های مکانیکی و دستگاه های صنعتی را از Distributor های معتبر دنیا و از کشور های مختلف دنیا با هزینه های رقابتی و سریع ترین زمان ممکن دارد.

برای دریافت مشاوره و پاسخ سوالات خود فرم زیر راپر کنید.
مشاورین ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.