بردهای smd اس ام دی چیست

تکنولوژی SMT چیست؟

دستگاه نصب سطحی یا SMD یک دستگاه الکترونیکی است که قطعات آن مستقیماً بر روی سطح PCB نصب می شوند یا قرار می گیرند. تکنولوژی نصب سطحی یا SMT نام روشی است که برای تولید برد های SMD استفاده میشود. تکنولوژی نصب سطحی در صنعت تا حد زیادی جایگزین روش دیپ یا همان THT شده است. هر دو فناوری را می توان روی یک برد به کار برد. برای قطعاتی که برای نصب سطحی مناسب نیستند مانند ترانسفورماتورهای بزرگ و انواع هیت سینک ها استفاده کرد. قطعه الکترونیکی که با تکنولوژی SMT ساخته شده است به مراتب کوچک تر از مدل THT یا دیپ خود است، زیرا یا دارای پایه های کوچکتر است یا اصلاً پایه ندارد. ممکن است دارای پین‌های کوتاه یا پایه با سبک‌های مختلف مانند، پد ‌های مسطح، ماتریسی از توپ‌های لحیم کاری (BGA) یا پد ها روی بدنه قطعه باشد.

smd چیست

تفاوت قطعات SMD و قطعات THC

تاریخچه تکنولوژی قطعات SMD

معرفی پکیج های SMD ارتباط نزدیکی با توسعه اولین مدارهای مجتمع در آغاز دهه 1960 دارد. با این حال، تا دهه‌های 1980 و 1990 بود که SMDها شروع به تسلط بر بازار کردند، بسته‌های کوچکی که امکان ساخت تلفن‌های همراه، نوت‌بوک‌ها و رایانه‌های شخصی پیشرفته‌تر را فراهم می‌کردند.
نام اصلی این فناوری Planar Mounting بود. IBM اکثر قطعات را برای این ماشین ها طراحی کرده است.

تکنولوژی نصب سطحی روشی برای تولید مدارهای الکترونیکی است.قطعات الکترونیکی مستقیماً بر روی سطح بردهای مدار چاپی نصب می شوند یا قرار می گیرند.

در ابتدا، ماشین های نصب سطحی بسیار بزرگ بودند. با این حال، قطعات با گذشت زمان کوچکتر شدند. این به دلیل تکنولوژی همیشه در حال تغییر بود. بنابراین، توانایی خلق آثار با کیفیت بالاتر افزایش یافت.

کاربردهای استفاده از SMD

مزایا و معایب تکنولوژی نصب سطحی

  • مقیاس کوچک

اندازه هندسی و حجم قطعات الکترونیکی در تکنولوژی نصب سطحی بسیار کوچکتر از قطعات دیپ است. به طور کلی، حجم قطعات تولید شده با تکنولوژی THT را می توان تا 60٪ تا 70٪ کاهش داد و برخی از اجزا حتی می توانند اندازه و حجم خود را تا 90٪ کاهش دهند. در همین حال، وزن قطعه را می توان 60-90٪ کاهش داد.

  • سرعت انتقال سیگنال بالا

فناوری نصب سطحی اجزای سازنده برد الکترونیکی را نه تنها فشرده، بلکه ایمنی بالایی را برای تراکم مونتاژ فراهم کرده است. هنگامی که در هر دو طرف PCB قطعات مونتاژ می شوند، تراکم مونتاژ می تواند به 5-5-20 اتصال لحیم کاری در هر سانتی متر مربع برسد. برد های تولید شده با تکنولوژی SMT می تواند انتقال سیگنال با سرعت بالا را به دلیل اتصال کوتاه و تاخیرهای کوچک انجام دهد. در همین حال، PCB های مونتاژ شده با تکنولوژی SMT در برابر لرزش و ضربه مقاوم تر هستند.

  • اثر فرکانس بالا

بخاطر عدم وجود پایه یا پایه های کوتاه ،پارامترهای توزیع مدار کاهش یافته و تداخل rf کاهش می یابد.

مزایا و معایب تکنولوژی SMD

جهت سفارش تولید برد الکترونیکی از شرکت royalssco مشاوره بگیرید.

  • تکنولوژی نصب سطحی برای تولید خودکار، بهبود عملکرد و راندمان تولید مفید است

استانداردسازی، اتوماسیون و شرایط لحیم کاری قطعات، فناوری نصب سطحی را به شدت خودکار می کند. خرابی قطعات در حین جوشکاری تا حد زیادی کاهش می یابد و قابلیت اطمینان بهبود می یابد.

  • هزینه پایین تر

بیشتر قطعات SMD به دلیل افزایش راندمان تجهیزات تولید و کاهش مصرف مواد بسته بندی، هزینه بسته بندی کمتری نسبت به قطعات THT با همان نوع و عملکرد دارند. بنابراین، قیمت فروش قطعات SMT کمتر از قطعات THT است.

  • ساده سازی فرآیندهای تولید و کاهش هزینه های تولید

هنگام نصب بر روی برد، نیازی به خم کردن، شکل دادن یا کوتاه کردن پایه های قطعات نیست، که کل فرآیند را کوتاه می کند و راندمان تولید را بهبود می بخشد. به طور کلی می تواند هزینه کل تولید را 30٪ -50٪ کاهش دهد.

  • معایب
  1. فضاهای کوچک می توانند تعمیرات را دشوارتر کنند.
  2. قطعاتی که مقادیر زیادی گرما تولید می کنند یا بارهای زیادی را تحمل می کنند نباید روی سطح نصب شوند زیرا اتصالات در دماهای بالا ذوب می شود.
  3. لحیم کاری نیز در اثر تنش مکانیکی ضعیف می شود. این بدان معناست که اجزایی که مستقیماً با کاربر در تعامل هستند باید با استفاده از اتصال فیزیکی نصب شده از طریق سوراخ سیم‌کشی شوند.

کاربردهای استفاده از SMD

قطعات نصب سطحی در پکیج های مختلفی عرضه می‌شوند که اکثر آنها استاندارد سازی شده ‌اند تا ساخت مجموعه‌ های PCB با استفاده از تجهیزات خودکار را بسیار آسان‌تر کنند. برخی از پرکاربردترین قطعات، مقاومت های نصب سطحی و خازن های نصب سطحی هستند. این مقاومت ‌ها و خازن ‌های SMD در پکیج های مستطیلی کوچکی عرضه می‌شوند که برخی از آن پکیج ها بسیار کوچک هستند.
علاوه بر این، پکیج ‌های مختلف SMT برای مدارهای مجتمع (IC) بسته به سطح اتصال مورد نیاز، فناوری مورد استفاده و عوامل مختلف دیگر وجود دارد. تعدادی دیگر از قطعات موجود است که برخی از آنها در بسته بندی استاندارد هستند، اما برخی دیگر به دلیل ماهیت خود به پکیج های تخصصی با خطوط غیر استاندارد نیاز دارند.

انواع قطعات smd را در این مقاله بخوانید.

در تکنولوژی نصب سطحی به دلیل مقیاس بسیار کوچک قطعات این امکان وجود دارد که تعداد لایه ها در یک برد تا حتی عدد ۲۰ قابل دستیابی باشد. این امکان در چند دهه اخیر باعث پیچیده تر شدن و پیشرفته تر شدن بردهای الکترونیکی شده است. این پیچیدگی همراه با خود حساسیت بالایی را هم به همراه دارد.
به همین دلیل است که در فرایند تولید بردهای با تکنولوژی نصب سطحی استاندارد های بسیار دقیقی وجود دارند. در فرایند تولید برد های الکترونیکی SMD با حساسیت های بالا، حتی الکتریسیته ساکن هم تاثیر گذار است، به همین دلیل است که سر تا سر خط تولید و فضای مونتاژ قطعات SMD اتصال به چاه ارت وجود دارد و دستگاه های خط مونتاژ از نول استفاده نمی کنند.
مونتاژ برد های با تکنولوژی نصب سطحی به دلیل حساسیت های موجود باید با دستگاه های مخصوص انجام شود.
فرایند مونتاژ بردهای الکترونیکی به روش نصب سطحی به صورت زیر است:

بیشتر بخوانید : مونتاژ SMD

سوالات متداول

دستگاه نصب سطحی یا SMD یک دستگاه الکترونیکی است که قطعات آن مستقیماً بر روی سطح PCB نصب می شوند یا قرار می گیرند.

تکنولوژی نصب سطحی یا SMT نام روشی است که برای تولید برد های SMD استفاده میشود. تکنولوژی نصب سطحی در صنعت تا حد زیادی جایگزین روش دیپ یا همان THT شده است.

شرکت دانش بنیان رویال صنعت سامانه با تجهیزات، تجربیات و تخصص در حوزه های الکترونیک، مکانیک و مخابرات توانسته است در برهه های حساس با تولید محصولات high tech و استخراج تکنولوژی یاری رسان صنایع مهم و حیاتی کشور باشد.

برای دریافت مشاوره و پاسخ سوالات خود فرم زیر راپر کنید.
مشاورین ما در کمترین زمان با شما تماس خواهند گرفت.